Gingri Fiberförening

Arbetet med modernt fiberbredband i Gingri (Fristad) och runt om i Borås Kommun  bl.a Tärby pågår nu med full kraft. Nätuppkoppling via fiber (minst 100/100 Mbit / s) kan nu bli en verklighet till en rimlig kostnad. Den nya infrastrukturen kommer att ge medlemmarna i Gingri fiberförening samma kraftfulla IT-struktur som de boende i Borås kommuns stora tätorter.

 

Den möjlighet till ADSL som funnits när inte upp till det som en fiberlösning kan och kommer att göra. De senaste åren har nätet dessutom betraktats som fullt, eftersom kapaciteten delas av användarna. Mobila lösningar har då varit enda alternativet.

 

DSC_1598

Borås kommunpolitiker beslutade år 2011 att stötta denna viktiga infrastrukturfråga på landsbygden och har för detta ändamål budgeterat 6 miljoner (plus nästan samma summa från Länsstyrelsens landsbygdsprogram) till denna bredbandsutbyggnad. Borås Stads IT-strateg Johannes Adolfsson och hans kollegor är ett ovärderligt stöd vid uppstarten av kommunens   fiberföreningar.

 

Vi har nu startat Gingri fiberförening för att i första hand projektera hur det skulle kunna se ut och se hur många i vårt område som är intresserade. Vårt område ser du på kartan.

 

Ny information kommer löpande att läggas ut under rubriken Nyheter, på denna hemsida.

leader_logo